30 de Noviembre

Under de senaste 2 dagarna har jag sovit högst 4 timmar och levt på madariner. Jag är som en levande död, men vad gör man inte för skolan och läxorna. Men studenten är nära nu i alla fall så det är bara att kämpa! Och när jag har kämpa mig igenom det sista, ska jag aldrig mer sätta mig bakom skolbänken. Nu ska jag gå hem till Grim och Edvin för att dö i deras soffa framför en bra film! Hasta luego!


Jag älskar dig med hela mitt hjärta
Jag litar på dig med hela mitt liv
Du är den där personen
Den vännen
Min bästavän 

 


Första Advent

Vart är ljusen, den mysiga advents frukosten och snön?
Förutom granen i vardagsrummet är julstämningen dålig här i Funkan.
Men lite av julstämningen finns i skolan i alla fall. I fredags stannade nästan alla elever på gymnasiet kvar för att ha adventsfika och julpynta. Det bakades lussebullar, pepparkakor, knäck mycket annat. Kvällen avslutades sedan med bio i aulan! 
2 veckor och 4 dagar innan hemgång och jag längtar...


25 de Noviembre

EBBBAAA, galet vad jag saknar denna tjej!24 de Noviembre

Idag går ingenting rätt, längtar efter min familij och mina vänner där hemma så OTROLIGT MYCKET... Ska kasta mig in i duschen nu och sedan bege mig till privat sjukhuset här i fuengirola.

När solen går upp


El colegio sueco España – GY 3

24 de Noviembre

För trött för att vara upp vid den här tiden, men vågar helt ärligt inte lägga mig ner och sova i denna säg!
Då den tidigare idag ramlade ihop över mig, emelie och grim..
Jag måste sluta med att gå in i saker, ha sönder allt i min väg och istället börja få kontroll över min kropp.
När det hörs en smäll eller en duns har min värdmamma slutat fråga vem de gäller, utan skrattar och ropar istället nu snällt
 Que pasa evelina?

Men om man nu ser det utifrån ett positivt perspektiv så får jag en ny säng!


Ett par nya trosor kanske?

Que pasa!!!!

Jag sitter med Psykologiboken i ena handen och spanska boken i den andra...
Prov väntas i båda ämnena imorgon, men inget verkar gå in just nu, Så varför inte stanna upp och blogga lite om dagens nyhet!

Efter kanske 10 misshandlingar, en våldtäck och vet inte hur många rån, så hölls det Krismöte i Svenska skolan. Krismötet bestod av att rektorn inledde med att förklara att det inte skulle förvåna honom om någon av oss ligger i en kista, nästa gång alla är samlade. Och med dom orden var kaoset igång, elever skällde på lärare och lärare skällde på elever, fanns ingen logik i någonting, allt var bara kaos… Något jag ska införskaffa är ett pepparspray i alla fall, och jag tackar gud för att ingenting har hänt mig! 

3 veckor och 4 dagar kvar innan jag beger mig hem till kylan ! Åååh längtan är stark! 
Dags att återgå till böckerna...

 Buena notches from a home real far 

21 de Noviembre

Bättre sen än aldrig att uppdatera! Sitter och lyssnar på Coffey Anderson och pluggar, eller försöker plugga rättare sagt. Har inte mindre än 5 prov nästa vecka, Vart börjar man?
MItt hjärta finns i Madrid efter förra helgen. Tror ni man kan begära förflyttning till Svenska skolan i Madrid?
Om så, så åker jag direkt och tar emelie och resten av "funkan gänget" med mig!
Nu är biljetten hem bokad, den 16e december sitter jag på planet hem och det ska bli riktigt skönt att få komma hem. Även fast man har spenderat 18 år i Sverige så är det som att man har glömt bort den svenska kylan...
Om någon vecka är vi lediga här i Spanien, så varför inte då ta flyget och dra till Barcelona? På tisdag bokas biljtterna till äventyret!   
Spanskan är inte alltid lätt, speciellt inte på morgorna när man är trött:
Madre: Evelia Buenos días, ¿Cuándo empezar? - Godmorgon, när börjar du?
Jag: Buenos días, me calse empieza a las diez - Godmorgon, min lektion börjar klockan 10
Madre: Vale, que bien. ¿Has desayunado y cuándo vas a volver?- Okej, va bra! har du ätit frukost och när kommer du tillbaka?
Jag: Sì, he hecho! Vuelvo a las cuarenta! - Ja det har jag gjort, jag kommer tillbaka klockan 40!
Madre: Cuarenta? Pero No Evelina- 40 men nej evelina
Jag: sì?-jo?
Madre: (Skrattar) Vale, hasta luego!- Okej, Hejdå! 
Krama ett träd om du är vilsen!

MADRID, SKULLE GÖRA DET TUSEN GÅNGER OM!


12 November = MADRID

Tidigt imorgon bär det av till Madrid!
Och efter 8 timmars bussresa intar El Colegio Sueco huvudstadens Gator. 
Om fyra timmar ringer klockan och ändå sitter jag här ofärdig packad, vart är Mamma är man som mest behöver henne?  
Om jag inte är glad nog kan jag bara tänka på sverige som just nu har snö, medan man själv går i shorts! 
Nu ska jag sova för att ladda inför en grym weekend i Madrid!

!Hasta Luego, Guapos!

Jag saknar dig!


9 November

Sitter här och har lite smått ångest, har haft ett på tok för invecklat samtal på spanska nyss. Vilket resulterade i att jag nu inte har en aning om vad jag sagt till min mamma, konversationen kan ha handlat om vad som helst. Jag kan ha lovat vad som helst, det handlade någon om att hon ringt lisa, har gjort något annat  och att hon inte vet något om något annat. Det enda jag kunde höra när hon prata var mig själv som sa "kom igen nu evelina ansträng dig!!, Äsch du är för trött, nicka le, svara Sí/vale"  Ja ni förstår ju själva...
Med min nya allergimedicin sover jag bättre än aldrig förr kan jag lova, vaknar knappt av mitt eget alarm på morgonen. Pappa är sådär nöjd med att den är så stark men ska in på provtagning i veckan, så inte långt kvar innan det försvinner. Nu ska jag ringa upp viktor eller grim o tvinga dom att göra spanska läxan med mig. 


AAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHHH

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH PROV!!!!

Solen går upp till ännu en underbar dag...

Ny dag, nya möjligheter och en massa plugg här i Funkan. Bikinin ska på (JADÅ vi har det VARMT!) och sedan blir det terrasen med Psykologi boken.  Ikväll väntas Filmkväll med  Emelie, Grim o Edvin, utelivet får vila en kväll. Livet är galet bra och det spanka livet är som det ska..


Medan Sverige fryser, Solar Spanien...

Solen skinner och det är riktigt varmt. Skulle helst av allt vilja kasta på min bikinin och springa ner till stranden. Men smart som jag är så har jag glömt bökerna i skolan till provet på måndag. Så därför åker shortsen och ett linne på och det blir skola framför solsken.

Hallowen "SÍ, Una calabaza"
 


4 November

Halloween är över och likaså ännu en skolvecka!
Ligger just nu nerbäddad i sängen och försöker plugga. När klockan ringde imorse hade min allergi bara blivit värre trots läkarbesök och medicin. Så fick bli en hemmadag med min ompysslande madre Espanola.
Att halloween är större här är i alla fall en sak som är säkert. Utekvällen i söndags visade galet bra utkläddning. Hemma hängde barnen på ringklockan för "truco o trato" och om man tittade ut genom fönstret kunde man se små spöken, monster, häxor och allt vad dom nu var! Själv var man utklädd till pumpa tillsammans med emelie, måste säga att vi misslyckades till jämförelse med dom andras utkläddnad, men vi tar igen det nästa utgång!

Raul vår värdpappa fyllde 40 igår, och eftersom dom alltid säger hur mycket dom älskar kanellbullar så kände jag o Johanna att de kunde bli en bra present. Efter ett antal timmar i skolan kök, blev de tillsist Ca 45 bullar och idag finns det endast 3 kvar i köket! Känns som att vi kommer behöva baka ett dussin för hela släkten. ska försöka översätt receptet till spanska så vi kan dela upp bakandet lite.
Min värdfamilj är underbar! Dock är vår värdmamma lite för underbar och ger oss chocklad, godis och allt möjligt.
En chocklad sugen johanna fick inte bara ett packet utan 5 olika!Mi hermano Españolas "Luka"
Som varje morgon väcker mig med sången "buenos días para ti"


RSS 2.0