23 September

Dagen har gått ut på att skratta!!
Klockan halv 9 var de lite smått panik i huset Lourdes, både Sofia och jag hade försovit oss. Jag kastade i princip på mig kläderna och små sprang för att möta upp Emelie, sedan vidare till skolan. Från skolan vart de raka vägen ner till stranden där alla elever på " El Colegio Sueco"  skulle spendera dagen. Som jag sa förut så skulle alla i Idrott B hålla i ett moment och min var beachhandboll. Hela skolan var uppdelade i små grupper och gång på gång förklarade jag för varje grupp hur spelreglerna var och vad handboll går ut på. Vid 1 tiden var de lunchdags och vi 10 stycken från idrott B tog en paus och spelade volleyboll, en sport som jag bara börjar tycka mer och mer om. Det var meningen att vi skulle fortsätta med aktiviteterna efter lunch men regnet bara öste ner så vi fick sluta. Emelie och linda kom då på den bästa idén, nämligen att vi skulle baka kladdkaka. Vi lånade hemkunskapssalen och tillsammans med en hel del andra hade vi gjort tre underbara kladdkakor. Efter skolan gick Emelie, linda o jag upp till mig o sofia. Allt gick bra tills jag helt plötsligt råkade putta ner den stora Jesus vår värdmamma har hängandes på väggen. För att förstå min panik får ni följa traumatiken i bilder...

Jesus har fallit


Blickar säger mer än tussen ord!
Hur ska jag förklara det här för min värdmamma?
Jesus kommer att straffa mig?
Vad HÄNDE?


Linda undsätter till hjälp



Okej det måste gå, Kom igen det MÅSTE!




När väl Jesus har fått känna på friheten, vill han inte tillbaka!


Tillslut kan vi andas ut och Jesus är tillbaka på sin plats.
Kan tilllägg att Jesus är upphängd för att hedra min värdmammas nyligen bortgångna mamma.
Har ingen lust att göra andarna upprörda efter Emelies spökhistorier. 


Vamos a la Playa

Den enda lektionen för dagen är avklarad och jag håller på att smällta bort i värmen. Så nu blir det stranden resten av dagen! Imorgon ska alla vi som läser Idrott B hålla en stranddag för resten av skolan, tvivlar på att det kommer gå bra men men. Livet annars här i Spanien fungerar bra, man har börjat fått in lite rutiner, börjat förstå familjen och hittat en hel del nya vänner. Kulturchocken finns fortfarande var och svårast är nog maten som alltid är dränkt i olja.


21 September

En tråkig dag har det varit, för jag är hängig och mår dåligt..
Tror att de har börjat gått något i skolan för allt fler börar få hög feber, vilket jag tror jag hade inatt.
Hade bara två lektioner som tur var, idrott B och Psykologi A. Först på schemat var det idrott, vilket är ett ämne som inte allt för många är intresserade av. Jag räknas inte till delen av människor, får jag inte röra på mig och idrotta fungerar inte min kropp. Efter idrotten var det bara psykologi kvar, en kurs som istället hela skolan vill läsa.  I denna klass är vi 35 elever, kanske är det normalt i vanliga skolor med det är inte något jag själv som kunskapselev är van vid. Något jag inte heller är van vid är nivån på denna skola, vilkt skrämmer mig. Men inte en chans att jag tänker låta de här lärarna få dra ner mina betyg. Efter psykologin ställde jag mig och frågade min lärare en massa frågor som startade upp en konversation. Inte för att jag var mer intresserad än alla andra elever utan mer för att läraren skulle få en bild av vem jag var,  kanske känna igen mitt ansikte lite bättre bland alla andra och veta mitt namn! Efter skolan var jag så tråkig så jag tackade nej till att gå ut o fika med de andra och gick hem och vilade istället. Har laddat hem Karate Kid som jag precis tittat klart på, det är en film man bara måste älska! Nu ska jag titta på spanska läxan en sista gång.. 

¡Te echo de menos, buenas noches!


LA VIDA LOCA!

Med en sömn på endast 3 timmar, har dagen bestått av huvudvärk!
Första lektionen på schemat var cultura, som är en kurs där vi lär oss om den spanska kulturen. Kursen är riktigt rolig, dock pratar läraren bara spanska så de kan vara lite svårt att förstå emellanåt. Culturan idag var i alla fall en utav dom bästa lektionerna jag haft under mina 11 år i skolan. Den började med att vi slog oss ner i klassrummet och hade en snabb genomgång på spanjorernas matvanor. Efter det begav vi oss till ett café där vi blev bjudna på drick choklad, café, coco cao (spansk oboy) och kringlor. Meningen var att vi skulle lära oss hur spanjorer äter frukost/ förmiddagsfika ute på caféer. När lektionen var slut gick alla därifrån lite små nöjda över att vi just valt att läsa den kursen! sen var det dags för Spanskan, vilket är en lektion som man kan somna på, då läraren är riktigt dålig. Vi hade ett kort litet förhör på grammatiken och sedan fick vi självklart nya läxor som ska göras klart på en dag och lämnas in på onsdag, hade lust att kasta ut böckerna genom klassrumsfönstret.

Efter Det var klart var det dags för Dykning A lektion som jag sett fram emot. Vi började med att få hela förberedelsekittet, instruktören pratade igenom lite kort hur allting skulle gå till och sedan fick vi veta när vårt första dyk skulle äga rum. Jag ska dyka med tuber och allt redan på SÖNDAG! Vi ska visserligen bara dyka i pool än så länge men jag är riktigt taggad i alla fall. Ska nu vända min uppmärksamhet emot dyningskapitlet vi skulle läsa och sedan krypa ner i min hemska och otäcka säng. 


20 September

Det har inte funnits någon tid till att blogga över huvudtaget tyvär. Men nu är alla läxor gjorda,  jag har sagt godnatt till min värdmamma och äntligen krypit ner i sängen. Så nu är det dags för lite chatch up!

En bra helg har det varit, som började hemma oss några från klassen. Hade riktigt roligt med alla samtidigt som man lärde känna lite nya från skolan. Kvällen avslutades med utgång till Good times!

Lördagen var en trött morgon, tog mig upp runt halv 1 och skyndade mig sedan till tåget för att möta upp Emelie, Linda och Maria. 10 minuter senare befann vi oss i granstaden för en hel eftermiddag med shopping. Här i spanien är allting inom klädområdet mycket billigare än hemma vilket är UNDERBART! Men i längden även dyrt då man kan köpa en massa saker billigt. Till min lycka hittade vi till ett H&M, en svag lycka spred sig inombords när vi klev in genom dörrarna. Det känndes för en sekund som att vara hemma! Efter en hel dag med shopping och en massa skratt tåg vi tåget hem till fuengirola igen. På tåget fick vi lite små panik hur vi skulle hinna hem och fixa till maskeraden ikväll. Emelie och jag hade inte ens köpt vår outfit ännu.  JAg kan ju inte skryta med att jag är en person som brukar stressa så när tåget väl stannat, börjar jag gå med lugna steg till maskeradaffären medan Emelie springer ifrån mig för att hinna. Men stress lönar sig aldrig när jag kommer fram är butiken redan stängd och en panikslagen står utanför. Så istället för mimare fick vi bli HIPPIES (fick bli de vi hittade hemma). Möte upp klassen på stranden där alla var utklädda till allt möjligt, emo, kines, ballong..

Söndagen fick bli vilodagen.. Sov till klockan 1, gick ner på stranden och solade lite. Gick hem och sov någon timme igen, pluggade spanska och åt mat. Klockan 8 gick jag ner till strandpromenaden för att möta linda för en power walk.  Blev en väldigt sen kväll tillsammans med spanska grammatik häftet. Det är helt omöjligt att sova i denna säng min värdmamma har gett mig, jag har fortfarande inte lyckats sova en hel natt sen jag kom ner hit och igår natt vaknade jag inte mindre än 5 gånger och sov kanske sammanlagt 3 timmar.


Shopping med Maria, Emelie och Linda





Kväll med klassen



Maskerad

Kines


Rosa Ballong


Hippie gänget


Playboy Jeff


18 September

..Och vi beger oss emot IKEA!!

17 September

DET REGNAR!! Och ska göra det ett tag framöver, vilket menas med ingen strand på ett tag. En riktigt trött tjej sitter framför tangentbordet i skolan. Har sammanlagt sovit 3 timmar inatt, då det har åskat och blixtrat hela natten här i Fuengirola. Klockan 5 vaknade jag av ett muller som lät som att jorden skulle gå under, en blixt som lyste upp hela rummet och straxt därefter ett skrik. Trodde jag hade hamnat i en skräckfilm innan jag förstod vad som hände.

Sitter nu kvar i skolan med Emelie och Linda. Emelie sitter bredvid mig och bloggar medan Linda högläser ur koranen, ja vad säger man.
 ska snart börja bege mig in emot stan för att köpa en mask till lördagens maskerad. Temat för lördagen är "Så här kommer du aldrig att se mig igen" och jag ska vara mimare!
Ikväll ska vi hem till några tjejer i klassen för att umgås, får se vart kvällen leder...


14 September

En väldigt trött och sliten tjej ska snat krypa ner i sängen. Hela skoldagen har bestått av Självförsvarslektioner, något alla skolor borde erbjuda! Vi har fått tränat på allt man kan tänka sig, slag, grep, psykiskt talande, hur man kommer upp i underläge m.m. Jag och linda tränade hela dagen ihop hur vi skulle kunna ta oss bort från alla möjliga situationer. Måste ha sätt riktigt roligt ut när alla låg på glovet och bråttades men vi hade väldigt roligt. I slutändan kunde nog både linda och jag konstatera att om vi hamnar  i vissa lägen är de kört för oss som båda är korta och små. Men nu är jag tränad till att försvara mig själv i alla lägen, så ingen ide att försöka bråtta ner mig inte!

Efter självförsvars kursen mötte vi upp några andra och gick vi ner o la oss på stranden. Var hemma någon gång vid 6, somnade sittandes framför Spanska disneychannel och vaknade av att några bliar på gatan hade tävling om vem som kunde tuta längst. Skynda mitt upp, drog på mig träningkläderna och möte linda vid stranden. Vi promenerade/Sprang lite drygt halva strandpromenaden, båda var trötta efter en heldag men självförsvar så blev en hel del pratandes istället också. Har ätit en väldigt sen middag med min värdmamma för ett litet tag sen, vi tittade på tv och tro de eller ej men jag börjar förstå lite av teveprogrammen nu.

Imorgon ska utklädningstema bestämmas, det står nu mellan Björn Borg eller Allt som kyldkåpet har att erbjuda. Nu ska jag krypa ner i min extremt obekväma säng, måste åka till Ikea snart och köpa mig en bäddmadrass.

Min Värdmamma och jag ute på prommenad


13 September

Kort skoldag som började med att jag försov mig bra mycket  missade spanskan och kom försent till ett inplanerat möte.. Här i fuengirola märker man att den värsta värmen börjar försvinna och att de sakta börjar bli "vinter". Visst de är fortfarande 34 grader på dagarna men kvällarna börjar bli lagom varma. Vilket är riktigt skönt då man äntligen kan sova lite på nätterna, utan att vakna upp för att de känns som man har 100 graders feber. NI där hemma som sa "Ååh du kommer att bli så brun" hade väldigt fel. Här går man i skolan under de varma timmarna och om man har tur så kanske man hinner till stranden nån timme efter skolan.

Idag fixade jag till mitt schema med Anna, hade kommit underfund med att de saknades bra mycket poäng i min studieplan. Det vart ett relativt långt och problematiskt samtal pågrund av att jag har gått på kunskapsgymnasiet innan, en skola som läser helt annorlunda än vad andra skolor gör. Den enda lösningen att få ihop mitt schema var att jag måste tenta av 3 kurser på egen hand, vilket suger, vart ska jag hitta orken till något så jobbigt?

Gick ut från mötet riktigt deppig och fick syn på dykningsinstruktörerna på skolan som håller i Dykning A. Tänkte att jag kunde fråga en sista gång om de verkligen inte gick att jag kunde få läsa kursen, då man inte får göra de om man har problem med öronen som jag då har. Till min lycka hade han letat upp ett speciellt cyklop som var utformat för folk med öronproblem och att de inte längre skulle vara något problem för mig. En överlycklig tjej slår sig sedan klockan kvar över 1 sig ner i klassrummet för att ha dykningslektion! Efter lektionen slog vi oss ner i biblioteket för att få ihop projektarbetet. Emelie och jag funderar på att tillsammans göra ett fördjupningsarbete inom dykning och i slutet av året åka och dyka i USA i två veckor. Skulle vara så sjukt roligt!

Kvällen har spenderats på stranden men en del från klassen, spelade beachvolleyboll från halv 7 till halv 9. Kan inte påstå att vi var speciellt duktiga men riktigt roligt var det! Något mindre roligt var att vår värdmamma vart orolig för oss som inte hade kommit hem från skolan, måste bli bättre på att säga till vad vi gör. Men att prata spanska i telefon är lättare sagt än gjort..

Imorgon har vi självförsvar i skolan, nyttigt med tanke på staden och alla människorna här. Ska börja gå och lägga mig tidigare så att jag slipper komma försent. Det är en bra bit till skolan på cirka 30 minuter som är alldeles för jobbig att springa som jag nu gjort på mornarna. Men att sova i mitt rum som just nu kokar är svårt.. Ligger  och funderar på något bra utklädningstema till oss treor på lördag. En dag i månaden ska vi klä ut oss efter olika teman ända fram tills vi tagit studenten och på lördag är det dags, vet imorgon vilket tema de blir.

 


Diana och Emelie på stranden nedanför lägenheten
 



Mitt rum


13 September

Dåligt uppdaterande, så lite snabbt om helgen...
Efter en inte allt för jobbig skolvecka var det ändå skönt med lite vila.
Första fredagen i Fuengirola var de strandfest inplanerat och även nollning av 1orna.
En mängd olika typer av lekar genomfördes, däribland shotrace och gömda ölburkar. Vilket resulterade i en bra nollning (bra fulla 1or)
Frös så jag skakade, har börjat vant mig vid värme och nere på stranden blåser de på bra mycket på kvällarna.
De vart taxi vidare till uteställena nere vid hamnen! En alldeles för trött och frusen tjej tittade på klockan redan vid halv 3 och kände att de var dags att ta sig hemåt. Runt 3 var jag och sofia hemma i lägenheten igen och kröp vi ner i sängarna.

Lyckades somna riktigt djupt för vaknade inte fören Emelie ringde runt halv 1 och frågade vart jag var. Vi tog oss så småningom till stranden med Diana och linda. På kvällen visade linda oss en riktigt mysigt marokansk ställe där vi beställde in farligt goda mojitos . Lite senare kom även carro, edwin, grim, lucas och två andra tjejer och gjorde oss sällskap. När klockan började närma sig 12 gick vi  sedan  till en Tapas bar istället, från tapas baren blev de vidare till en engelsk bar där en massa prat och skratt fick avsluta en riktigt rolig kväll!

Idag blev de stranden runt 1, Skulle egentlige möt upp diana och Emelie redan halv 1 men min värdmamma hade tydligen skvallrat för sofia att min rum var stökigt då jag kvällen innan hade lämnat kläder framme på sängen. Innan jag lämnade lägenheten frågade jag snällt om jag kunde få låna ett paraply och ha väskan under på stranden, men de skulle jag då inte ha gjort. Efter 10 minuter diskussion om vilken dålig tanke de var så lämnade jag äntligen huset och begav mig till stranden där flera från skolan låg. Hela dagen spenderades där men tyvärr alldeles för lite solskyddsfaktor. Tillbaka i lägenheten skrattade både sofia och min värdmamma åt hur röd jag var. Men med hela ansiktet insmort av after sun ligger jag i sängen och ska sova. På schemat imorgon står det Dykning och spanska!


Resdagen



ARLANDA- MALAGA



FUENGIROLA- NYA HEMMET

Avskedsmiddag



Present från tjejerna, ett Thomas Sabo armband med en fyrklöver som
ska ge mig tur!



Nattpromenad

Vi har fått lära oss att det här är en kriminell stad och att vi ska ta de på allvar. När bilen stannade idag och två killar klev ut framför mig förstod jag verkligen att jag borde vara försiktig, folk är sjuka...


9 September

Inget bloggande, inga bilder...
Min alldeles nya dator vill jag bara kasta i vägen. kan Verken blogga eller få in några bilder på den just nu.
Ska ringa till Dialekt i Eftermiddag och be dom göra något.
Just nu sitter jag i skolan ensam, då alla andra har lektion. På något sätt har jag läst nästan allting på mitt schema så just nu funderar jag på att gå ner på stranden istället för att sitta i den här alldelses för varma byggnaden.
Under dagarna utan dator har de inte hänt allt för mycket. Har mest legat på stranden, badat, haft tävlingar på stranden med skolan och gått runt i fuengirola. Igår hittade vi till den svenska affären här i spanien, fick en varm känsla när jag klev som lede till en aning hemlängtan.

I eftermiddag ska jag lämna in mitt individuella val, jag har verkligen ingen aning om jag ska välja Dykning A eller Retorik A i block 1 och i block 2 Engelska C eller lagbollspel A, Något förslag??

Längtar till helgen.. Solen, stranden och fest! På fredag blir det "nollning" strandfest för 1orna!



 

6 September

Första skoldagen är avklarad! Klockan ringde klockan 7 imorse och halv 8 knakar min värdmamma på dörren och erbjuder frukost. Trodde jag hade godtid på mig men som vanligt fick jag skynda mig packa ner allt i väskan och skynda efter till bilen. Det flesta går till skolan, då stan är relativt liten och alla bro nära, men vi har än så länge blivit körda överallt. Jag tror att det är för att vår värdmamma är rädd för att vi ska komma bort. I skolan är det allt mellan förskolebarn till avgångselever och idag trängdes alla för att ta sig uppför skolans trappa och in genom dörrarna. Först på dagens schema var samlig i aulan, där rektorn pratade och alla lärare presenterades. Sedan var det dags att delas upp och det är här dagens första problem uppstår... Samhäll ekonomi klassen ropas upp, jag reste mig upp och följde med till mitt nya klassrum med vad jag trodde var min nya klass. Vi kommer in i klassrummet och genomgången av allt började. Tycke det var lite konstigt de dom gick igenom men tanken slog mig inte fören när jag fick schemat att det här är fel. JAG SKA INTE VARA HÄR! Jag hade nämligen råkat gå till årskurs 2 istället för 3. Lite halvt smidigt tar jag mig fram till läraren och förklarar att jag har gått fel. Han skrattar och tar mig till rektorn som också skrattar och visar mig till min rätta klass. Min riktiga klass består av 28 elever. Det flesta är gäststudenter men de finns även dom som gått på skolan hela sitt liv. Hela skoldagen gick åt till att gå igenom alla skolans regler samt fotografering. När de äntligen var lunch hittad jag Rebecka och dom i matkön. I matsalen finns de små Spanska mattanter som lägger upp mat på dig, du får inte bestämma hur mycket du ska äta utan det gör dom. Skolan slutade runt 3 och vi beslöt oss att hitta den svenska affären som ska finnas någonstans i närheten. Efter bara några minuter hittar vi den men tyvärr stängd. Det var nu så pass varmt att man inte orkade annat än att ta sig till stranden så jag beslöt mig att lämna dom andra och börja gå hemåt. Problemet var att de inte är helt lätt att hitta hem med alla dessa smågator. Som tur är så bor elin bara 5 minuter ifrån mig så fick låna hennes karta. efter 20 minuter gående kom jag hem till lägenheten. Böt om och gick ner till stranden, orkade inte börja leta efter alla, så gick längst stranden tills jag inte orkade längre. Slog mig ner och tittade mig omkring, de visade sig att jag hade lagt mig precis bredvid några från min klass. Vi la oss o solade sen somnade alla tre i solen tills elin och dom hittade oss. Runt 8 var de dags att ta sig hem från stranden. Alla gick åt olika håll och jag o elin tog sällskap hem. Vart en lugn kväll, imorgon ska vi samlas på stranden för lekar sen väntas det idrott och sedan spanska prov, som gör mig nervös..  ¡Buenas Noches!


5 Septemer och jag är framme

Sitter nu med datorn i knät i det nya rummet i Spanien. Det är så varmt i mitt rum så att jag vill springa ner till havet och ta ett dopp. . Dom sista dygnen har varit dom mest hektiska dygnen i mitt liv. Jag har inte haft en minut över till att uppdatera bloggen, men nu har jag kommit i ordning lite här, så nu ska den hållas uppdaterad!

Vi börjar med avgångsdagen i förrgår.. Tidig uppgång med en sömn på kanske max en timme. Väskorna var redan packade med hjälp från Kajsa, fia och mamma dagen innan.  Tårarna ville aldrig sluta rinna ner för mina kinder, mina händer skakade och det slutade med att jag spydde. Nervositeten var på topp! Klockan 11 var hela familjen i bilden på väg till Arlanda. Svängde förbi Grillby för att hämta upp fia. Väl framme vid Arlanda, var jag likblek och kunde knappt stå själv. Vi möte upp Pappa, Sara, och Lotta innan jag checkade jag in mina 40 kg. När allt de var klart begav vi oss till ett fik lite längre bort i byggnaden. Fick i mig något som gjorde att jag senare kunde stå på egna ben utan att svimma. Säkerhetskontrollen stod näst på listan och därmed att säga hejdå. Ett tårfyllt sådant kan man säga, att säga hejdå till familjen och sin bästa vän för ett år vill jag inte göra igen! Väll inne och framme vid gaten för att gå ombord på planet, kunde jag ana minst 5 stycken till som var på väg till Fuengirola som gäststudenter. Spänd och väntansfull slog jag mig ner på planet som skulle ta 4 timmar. En flygrädd tjej klarade sig hela flygresan utan att kasta sig över sin grannes hand när planet hoppade till. Planet landade slutligen och de var dags att leta upp mannen med skylten "svenska skolan". Jag och 10 andra samlades runt vår rektor utanför flygplatsen. Vi vart indelade i olika grupper för att åka till skolan som låg 20 minuter bort från Malagas flygplats. I bilen hamnade jag bredvid Rebecka, en tjej som kunde lika lite spanska som mig och var minst lika nervös. när vi kom fram till skolan gick allting väldigt fort, vi klev ur bilden och våra nya mammor kastade sig fram för att ta vår packning och hälsa. Min mamma la min packning i bilen och pratade på hela vägen hem. Bor med en annan tjej som heter Sofia, Vi fick båda ett varsitt rum i lägenheten, mitt är en aning större och ligger längst bort vilket jag är så glad över. Min mamma vet att jag inte pratar bra spanska men de struntar hon minst sagt i. När jag kommit i ordning och vi ätit carbonara som hon lagat. Tog hon med oss till Stranden som är helt underbar. Vit sand, palmer och blått vatten, stranden sträcker sig jäms med hela staden. Väl hemma igen la jag mig  i sängen och somnade direkt.

Klockan ringde vid 9 men lyckades inte ta mig upp utan kom upp vid halv 11 istället. Gick in i köket för att säga godmorgon och äta frukost. Vart erbjuden allt möjligt men förstod bara yoghurt så de fick bli en sån och en macka. Klockan 12 tog hon med mig och sofia till söndagsmarknaden i staden, det var redan så varmt så att man knappt kunde ha kläder på sig. Efter marknaden körde hon oss till skolan där hon släppte av oss. Lite smånervös gick jag in i skolan där även Rebecka och en massa andra också hade samlats. Det var skönt att känna igen ett ansikte. Efter en rundvisning bestämde jag, Rebecka, sofia och några till tjejer att gå ut och äta för att sen gå till stranden, där vi spendera resten av dagen med att sola och bada. Nu sitter jag här och lyssnar på kyrkklockorna som slår och undrar när dom ska sluta så att jag kan sova som resten av huset redan gör. Imorgon är det dags för skola. Vi har samling kvart över 9 i den nya aulan, ska bli roligt att få se alla som man ska gå med och se vilken klass jag kommer hamna i. Lägger upp bilderna imorgon för nu måste jag se till att få mig lite sömn!


HOLA


2 September och JAG VILL INTE

Denna vecka har varit "hejdå" veckan, fruktansvärt sorlig och ångestfull.
Sömn på nätterna är inte att räkna med längre, verkligheten har hunnit ikapp och jag har nu insett att på lördag är de dags att ge sig av.

Men just Idag, just nu vill jag inte. Jag vill gömma mig under täcker och stanna hemma.
Tankarna far hela tiden runt hur det skulle blivit om jag stannade hemma. Vännerna, Familjen, Handbollen,  mitt liv..

Och rädslan finns att jag nu kasta bort något jag så gärna vill ska hända...

Men väskorna är nu färdig packade. Tre väskor på sammanlagt 50 kg, ska lastas på planet ner till den soliga kusten. Lördag morgon beger jag mig till Arlanda med familjen och fia, för att sedan ge mig ut i världen ensam!

Om 1 år är vi båda hemma i  Sverige igen, du från USA och Jag från Spanien

RSS 2.0